User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: Amarok Highbeam

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    Hi all,
    Been doing a fair bit of driving in the country and cant get over how crap the high beam on the Rok is.
    Anyone else noticed this and put different globes in?
    Just wondering which globes to put in

  2. #2
    Supporting Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2,274
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by Morgan
    Hi all,
    Been doing a fair bit of driving in the country and cant get over how crap the high beam on the Rok is.
    Anyone else noticed this and put different globes in?
    Just wondering which globes to put in
    Go back through the archives and you'l find some opinions on the subject

  3. #3
    Supporting Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1,738
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by Morgan
    Hi all,
    Been doing a fair bit of driving in the country and cant get over how crap the high beam on the Rok is.
    Anyone else noticed this and put different globes in?
    Just wondering which globes to put in
    Lightforce XGT's work for me.

  4. #4
    Forum Slave ICEWOLF's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,500
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Mine are super awesome, try 2 or so turns out (if i remember correctly) on the hex key adj, through front apron/radiator support, before u spend up on bulbs. Worked for me. Then I went h.i.d hence super awesome
    Let me know how u go...

  5. #5
    Supporting Member MattyDee's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    3,008
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    Mine are awesome also...

    I think people are bagging them with out even trying to adjust them.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    If you adjust them, donīt it affect the low beams (headlamps) ??

    Mine is also pretty useless as is.

  7. #7
    Forum Slave ICEWOLF's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,500
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by Disco
    If you adjust them, donīt it affect the low beams (headlamps) ??

    Mine is also pretty useless as is.
    No they are separate lenses. The small inner lenses being the high beam

  8. #8
    Senior Member Redback's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Helensburgh Illawara Australia
    Posts
    168
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Our Rok has a brilliant highbeam, maybe as others have said, it may need an adjust.

    Baz.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by dave
    Quote Originally Posted by Morgan
    Hi all,
    Been doing a fair bit of driving in the country and cant get over how crap the high beam on the Rok is.
    Anyone else noticed this and put different globes in?
    Just wondering which globes to put in
    Go back through the archives and you'l find some opinions on the subject
    How do i go back through archives? this site is really hard to use.
    I cant even load photos onto it.

  10. #10
    Supporting Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    143
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    Try this thread

    http://www.ausamarok.com/showthread.php?tid=185

  11. #11
    Supporting Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2,274
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by Morgan
    Quote Originally Posted by dave
    Quote Originally Posted by Morgan
    Hi all,
    Been doing a fair bit of driving in the country and cant get over how crap the high beam on the Rok is.
    Anyone else noticed this and put different globes in?
    Just wondering which globes to put in
    Go back through the archives and you'l find some opinions on the subject
    How do i go back through archives? this site is really hard to use.
    I cant even load photos onto it.
    At the bottom of any page "Lite (Archive) Mode" or go to "Search" at the top next to Members List (not the google search) and try typing in highbeam.

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    337
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by dave

    At the bottom of any page "Lite (Archive) Mode" or go to "Search" at the top next to Members List (not the google search) and try typing in highbeam.
    Dave,

    I have to tell you I feel misled, grievously misled!! Here you've been telling us all that you are computer illiterate, and then you give out great tech advice to members. I never knew about the archive mode...I learned something computer technical from you. Thanks!!

    I think you've been hiding your light under a bushel - Calibrated, you need to make this man a tech support for the forum.

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by dave
    Quote Originally Posted by Morgan
    Quote Originally Posted by dave
    Quote Originally Posted by Morgan
    Hi all,
    Been doing a fair bit of driving in the country and cant get over how crap the high beam on the Rok is.
    Anyone else noticed this and put different globes in?
    Just wondering which globes to put in
    Go back through the archives and you'l find some opinions on the subject
    How do i go back through archives? this site is really hard to use.
    I cant even load photos onto it.
    At the bottom of any page "Lite (Archive) Mode" or go to "Search" at the top next to Members List (not the google search) and try typing in highbeam.
    Nice work, cheers for the tips dave.
    Would you know why i cant upload photos or an avartar. Its a Jpeg file but says its the wrong kind of file. Anyone else have the same trouble? Never had any problems using a mac, this may be the first

  14. #14
    Supporting Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2,274
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Quote Originally Posted by Pelorus32
    Quote Originally Posted by dave

    At the bottom of any page "Lite (Archive) Mode" or go to "Search" at the top next to Members List (not the google search) and try typing in highbeam.
    Dave,

    I have to tell you I feel misled, grievously misled!! Here you've been telling us all that you are computer illiterate, and then you give out great tech advice to members. I never knew about the archive mode...I learned something computer technical from you. Thanks!!

    I think you've been hiding your light under a bushel - Calibrated, you need to make this man a tech support for the forum.
    Maaaate, it's because I DON'T know what I'm doing is the reason I push all the knobs to see what they do :P

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    Hi all, thought I would join the chat.

    Spoke to a mate who can source the Phillips hid kits for h7 and hb4 but not the h15

    Does anyone know if the h15 is available?

    I had the same kits on my xr8 and the light output was perfect. Had the 4200k kit (or thereabouts)

  16. #16
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Home Hill, Queensland
    Posts
    127
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    H15 kits are available but you may need to modify the connectors . When I fitted mine I had some chopping n changing to do, it's not a straight swap as your led to believe. I adjusted my lights today and they are abit better however the hi beam shines below the lo beam level which is not how they should be set up . I can only find an adjustment for the whole light unit.(hi and lo together)
    Does anyone know if you can adjust the beams separately ?? If so how ??

  17. #17
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    140
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    I just adjusted mine with the allen key - drivers side 3 turns up, passenger 4, I marked a spot on the garage door and then started adjusting.
    Just came back from a trip to the shops lows seem to high now but no one flashed me
    High looks 100% better!!!!


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  18. #18
    Supporting Member MattyDee's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    3,008
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    top stuff

  19. #19
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    337
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RE: Amarok Highbeam

    Just for anyone wanting to know about the adjustment mechanism here's what VW say:

    [attachment=1126]
    Attached Files Attached Files

  20. #20
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Amarok Highbeam

    Agree they are pretty damn good!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •